Motiverad Cornelia ser framemot gymnasiet och skapa nya äventyr och mål

Motiverad Cornelia ser framemot gymnasiet och skapa nya äventyr och mål

 Dekorativt element
”Nya mål och äventyr är några av Thoren framtids elevers verklighet då vi närmar oss sommaren. Vi valde därför att prata med Cornelia Pranjic i Ljungby om sin tid på Thoren framtid. Cornelia började på Thoren framtid i åk.1 och går nu sista terminen i åk.9.”

Hej Cornelia, berätta lite om vad som gjorde att du började på Thoren Framtid?

- Jag har gått här sedan första klass och då var skolan nyöppnad, mina föräldrar ville gärna att jag skulle börja här så det var bra val för mig.

Hur är det att gå på Thoren Framtid?

- Jag trivs väldigt bra, jag tycker om att det är en liten skola som är lugn och det är inget stök eller skrik här. Jag tycker att lärarna är väldigt bra, vi har mindre klasser vilket gör att vi kan få mer hjälp och lär oss mer.  

Vad tycker du är det bästa med Thoren Framtid?

- Det finns mycket bra saker, vi är få vilket gör att vi har mindre trängsel i matsalen. Det är en lugn skola, lättare att lära sig saker och jag gillar våra lärare. Sen tycker jag det är roligt med engelska och idrott, det är nog mina bästa ämnen.

Tycker du att Thoren Framtid har förberett dig väl inför framtiden?

- Ja absolut och nu känner jag mig motiverad och vill börja gymnasiet. Jag har sökt bygg och anläggnings programmet och det känns jättebra. Jag vill bli snickare i framtiden och en dröm är att bli egenföretagare.

Vad gillar du att göra på fritiden?

- Jag gillar att träna och att umgås med kompisar.


Vi tackar Cornelia för pratstunden och önskar henne stort lycka till på gymnasiet!

 Dekorativt element

Fler nyheter

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
TF Ljungby tog Ung Företagsamhet till nästa nivå

TF Ljungby tog Ung Företagsamhet till nästa nivå

Eleverna på Thoren Framtid Ljungby deltog nyligen i UF-projektet "Se möjligheterna" – ett projekt utformat för att öka elevernas kreativitet och företagsamhet. Resultatet? Allt från hypotetiska aktivitetshus och en ultimat väckarklocka till reklamfilmer – alster som sedan visades upp på en UF-mässa.

Läs mer
Lyckad Ukrainainsamling av årskurs 2 i Ljungby

Lyckad Ukrainainsamling av årskurs 2 i Ljungby

Eleverna i årskurs 2 på Thoren Framtid Ljungby har samlat in hela 12 000 kronor till Unicefs arbete i Ukraina.

Läs mer