Nora och Gabriel berättar om Thoren Framtids profiler

Nora och Gabriel berättar om Thoren Framtids profiler

 Dekorativt element
Nora älskar fotboll, Gabriel musik. Genom Thoren Framtids profiler får de mellan 1–2 gånger i veckan en extra lektion i det de gillar mest.

Gabriel valde Thoren Framtid eftersom hans två syskon hade gått där tidigare och hade tipsat honom att välja skolan inför högstadiet. För Nora var det fotbollsprofilen som lockade.

– Jag har också ett syskon som har gått här, men den största delen till att jag valde skolan skulle jag säga är för att de har fotbollsprofilen här. Två extra träningar per vecka kan göra väldigt mycket om man vill utvecklas, säger hon.

Vad innebär det att gå på en fotboll- eller musikprofil?

Nora: Sportprofilerna, alltså fotbollen och hockeyn, har två timmar i veckan där man kan träna. Då får man inte betyg eller något sådant. Det är en kul grej i skolan för det är något man själv har valt att ha.

Gabriel: På musikprofilen håller vi just nu på med ett grupparbete där vi gör en låt. Man kommer överens om en låt, tar ut och ackord och övar på den. Sen ska vi spela på Best Western på Musikhjälpen.

Gör profilerna det enklare att välja gymnasium senare?

Nora: Det är inget man tänker på när man håller på med det, men sen går det nog rätt automatiskt att välja gymnasium eftersom man har testat det genom profilerna. Om man fastnar för det vill man kanske gå något liknande på gymnasiet.

Hur skulle ni beskriva skolan?

Gabriel: Liten, mysig, mycket samanhållning.

Nora: Det är mycket samarbete och sammanhållning mellan klasserna, elever och lärare. Det är inte så att vi bara snackar om skolarbeten, utan man lär känna varandra på ett annat sätt här!

Nora Johansson. Ålder: 14 år. Årskurs: 8. Profil: Fotboll
Gabriel Darin. Ålder: 13 år. Årskurs: 7. Profil: Musik
 Dekorativt element

Fler nyheter

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
Fullt hus på Öppet hus

Fullt hus på Öppet hus

Stort tack till alla som besökte oss på Thoren Framtid Karlshamn på Öppet hus den 10 oktober!

Läs mer
 Succé med Career Day på Thoren Framtid Karlshamn

Succé med Career Day på Thoren Framtid Karlshamn

Vad gör egentligen en lokförare, spelutvecklare, kantor, läkare eller polis på jobbet? Det fick eleverna på Thoren Framtid i Karlshamn veta under Career Day – en inspirationsdag inför vidare studier och framtidsval. - Vi hade 30 olika föreläsare på plats och det blev oerhört uppskattat, både av eleverna och föreläsarna, säger rektorn Bettina Gyllström.

Läs mer