Specialutbildning i Växjö - HandCheck-maskin gav eleverna svart på vitt

Specialutbildning i Växjö - HandCheck-maskin gav eleverna svart på vitt

 Dekorativt element
Tvättar du händerna ordentligt? På Thoren Framtid i Växjö fick eleverna svart på vitt när de fick chansen att använda en handcheck-maskin. - Som skolsköterska ser jag det som viktigt att vi inom skolan hjälps åt att fokusera ännu mer på goda levnadsvanor, säger skolsköterskan Ann-Sofi Holmberg.

Flera studier visar att skolungdomar inte riktigt tar de allmänna förebyggande åtgärderna att minska spridning av luftvägsinfektioner som covid-19 riktigt på allvar. Som en del i det förebyggande hälsoarbetet och för att betona vikten av en god handhygien höll Ann-Sofi Holmberg en handcheck-utbildning på Thoren Framtid i Växjö.

- Jag har varit ute i alla klasser och pratat med ungdomarna kring varför det är viktigt att tvätta händerna ofta och rätt samt på vilket sätt man gör detta för att minska spridningen av bland annat luftvägsinfektioner. Genom att ha en god handhygien kan man snabbt och effektivt bryta smittväg och minska risken för smittspridning, säger Ann-Sofi.

Utbildningen bestod inte enbart av teori. Ann-Sofi hade nämligen lånat en HandCheck-maskin av mikrobiologen på Växjö sjukhus under två dagar som eleverna fick prova.

- Eleverna tyckte det var spännande att se var på händerna de är bra på att tvätta och vilka delar de lätt glömmer bort att tvätta. Nästan alla elever är noga med att tvätta handflatorna, men många glömmer lätt bort tummarna, handryggen och nagelbanden. Det är viktigt att man tvättar alla delar på handen för att minska spridning av virus och bakterier, säger Ann-Sofi.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
Tack till alla som kom på Öppet hus

Tack till alla som kom på Öppet hus

Vi på Thoren Framtid Växjö vill rikta ett stort tack till alla som besökte oss på Öppet hus 10 oktober!

Läs mer
Thoren Framtid Växjö blomstrar i globalt utbyte – svenska och spanska elever inspirerar varandra

Thoren Framtid Växjö blomstrar i globalt utbyte – svenska och spanska elever inspirerar varandra

Nyligen deltog eleverna på Thoren Framtid Växjö och en partnerskola i södra Spanien i ett gemensamt Erasmus+ projekt där de arbetade tillsammans och skapade en lärorik upplevelse. Eleverna från båda skolorna fick möjlighet att utveckla sina språkkunskaper, personliga färdigheter och kulturella förståelse genom att delta i olika aktiviteter och dela med sig av sina erfarenheter.

Läs mer