”Vi satsar på ett verklighetsnära och upplevelsebaserat lärande utomhus!”

”Vi satsar på ett verklighetsnära och upplevelsebaserat lärande utomhus!”

 Dekorativt element
‍Vi tog tempen på Tomas Kyrö som är rektor på ThorenFramtid Vita Vidderna i Kiruna. Han berättar om deras unika profil på skolan.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Jag har ett omväxlande jobb där jag jobbar med allt från eleverna till administration, vilket jag tycker är kul. Men det roligaste med mitt jobb är att få träffa alla barn och se hur de utvecklas under tiden från förskoleklass tills att de lämnar oss efter åk 3. Nu, när vi ingår i ThorenGruppen, är det också roligt att ha fått många nya kollegor.

Vad är det bästa med din skola?
Det bästa med min skola är att vi är en enhet där all personal jobbar tätt tillsammans för att eleverna ska nå goda resultat. Jag är stolt över de resultat vi når och att vi arbetar utifrån en utomhuspedagogisk profil, vårt specialpedagogiska arbete ger resultat. Jag vill också lyfta det goda samarbete vi har med våra vårdnadshavare, vilket jag ser som en förutsättning för att nå goda resultat.

Hur gör man för att få en plats på Thoren Framtid Vita Vidderna i Kiruna?
Idag mailar man personuppgifter på barn och vårdnadshavare till mig så placerar jag barnet i kö. Man får anmäla sitt barn till kön det år det fyller fyra år. Senare kommer anmälan att ske till Thoren Framtid centralt, men det är inte klart än när vi går över till det.

Vad vill du berätta om din skola?
Vår skola har 24 elever i varje åldersgrupp, förskoleklass till åk 3. Efter det erbjuds eleverna plats på Thoren Framtid – Vargen, åk 4 -9. Vi har en utomhuspedagogisk profil där vi efter säsong förlägger undervisningen utomhus när vädret tillåter. Detta för att få en upplevelsebaserad och ett verklighetsnära lärande. Vi bedriver fritidshem i samma lokaler som skolan där all personal på skolan även arbetar. Vi har också ett eget tillagningskök där vi har två tjejer som lagar lunch och mellanmål.

Vad ska du göra i sommar?
Familjens plan var bilsemester i Sverige och hälsa på syskon och deras familjer. Nu i Coronatider vet jag inte om det kommer att vara möjligt. Om det inte går kommer jag och min familj att vara i vår stuga i Abisko och fiska och vandra i fjällen, vilket inte är något dåligt alternativ.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
Lena Häggström tillträder som ny rektor på Vita Vidderna den 1 augusti

Lena Häggström tillträder som ny rektor på Vita Vidderna den 1 augusti

Det blir rektorsbyte på Vita Vidderna, Kiruna till hösten. Den 1 augusti tar Lena Häggström över efter Tomas Kyrö. - Jag tycker hela Thorenkonceptet känns jättespännande. Jag tycker mycket om att samarbeta och driva på för en utveckling, säger den tillträdande rektorn.

Läs mer
Innovativa idéer på Thoren Framtid Vita Viddernas visades upp i tekniskt museum

Innovativa idéer på Thoren Framtid Vita Viddernas visades upp i tekniskt museum

Idéerna sprutade på Thoren Framtid Vita Vidderna när eleverna i årskurs 3 fick testa att återskapa 10 innovationer. Lösningarna visades upp på skolan i form av ett alldeles eget tekniskt museum.

Läs mer