Vi är en utvecklingsskola – med MOD, KRAFT, PASSION och HJÄRTA

Vi vill inte bara bygga en trygg kunskapsgrund hos våra elever – utan även utveckla dem som individer och samhällsmedborgare. För att kunna göra det använder vi oss ständigt av nya metoder och idéer.
 Dekorativt element
Thoren Framtids pedagogiska plattform är vår pedagogiska diamant. Den innehåller viktiga delar som förenar oss alla i synen på skolan och lärandets utformning och riktning. Vi arbetar alla enligt den som ramverk men med stor lokal frihet att tillsammans med personal och elever utveckla varje skola utifrån just den skolans unika behov. Det innebär att varje skola både kan vila på vår diamant och ha en egen inriktning för sin pedagogik.  

På några av våra skolor har vi utvecklade idrottsprofiler, på en annan skola arbetar eleverna i projekt och genom äventyr för att skapa verklighetsbaserat lärande. På våra skolor i Kiruna har vi en tydlig friluftsprofil och på TF Sandbergska arbetar man med internationella utbyten. Det är därför viktig att du tar kontakt med just den skola som du är intresserad av för att få en klar bild av hur den arbetar med diamanten som ram och lokal förankring som innehåll.

Tillsammans testar vi nya vägar och metoder för att lära ut på ett personligt, verkligt och digitalt sätt.

Utveckling sker inte när vi tar samma väg som alla andra. Det sker när vi vågar vara annorlunda. Det är i förändring och utanför invanda mönster som utvecklingen verkligen händer. Och det är där som Thoren Framtid vill vara.

Därför ligger Thoren Framtid alltid steget före och vågar göra det oväntade.

Bara då kan vi utveckla våra elever, förbereda dem för framtiden och samtidigt driva skolutvecklingen i Sverige framåt. Utifrån vår pedagogiska grund vill vi skapa en verklig skillnad för de elever och föräldrar som väljer oss.
Två elever med Hijab som sitter vid en bärbar datorEn lärare på Thoren Framtid som sitter ned vid ett bord tillsammans med tre eleverTre elever som jobbar vid sina bärbara datorer
 Dekorativt element

På Thoren Framtid får eleverna:

Pratbubbla med texten "Jag vågar"

MOD

till att våga vara annorlunda och stå upp för andra.
+
Pratbubbla med texten "Jag kan!"

KRAFT

till att fortsätta försöka, även när något känns svårt.
+
Pratbubbla med texten "Jag vill"

PASSION

till lärandet och de uppdrag de kommer att få genom skolgången.
 Dekorativt element