Pontus Andersson inspirerar eleverna på Thoren Framtid

Pontus Andersson inspirerar eleverna på Thoren Framtid

 Dekorativt element
I måndags hade Thoren Framtid Kalmar besök av Pontus Andersson som pratade om träning och kost. Pontus är rullstolsbunden sedan födseln men har inte låtit det hindra honom från ett aktivt liv.

Pontus prestationer är verkligen imponerande med bland annat ett SM guld och SM silver i tennis. Han har även två genomförda triathlon i bagaget, för Pontus innebär det 540m simning, 18km cykling och 4,2 km rullstolskörning enbart med hjälp av armarna. Det var därför inte så konstigt att Pontus var rätt man för jobbet när det kom till att prata kost och hälsa.

Under föreläsningen berättar Pontus om hur han föddes med ryggmärgsbråck och att det inneburit många operationer. Periodvis har det påverkat Pontus mående, både fysiskt och psykiskt men träningen har många gånger varit räddningen i de mörkare stunderna.

Pontus har tränat många olika idrotter, bordtennis, innebandy, kälkhockey och inte minst tennis för att nämna några. Att Pontus lever ett aktivt liv förstod nog eleverna omgående, när han dessutom berättade att han tränar 7 – 10 träningspass i veckan blev det om inte annat ännu tydligare.  Att träna ofta innebär givetvis att kosten är viktig för att kroppen skall orka med. Pontus berättade därför för eleverna om kosthållning och hur han försöker hålla en god kost för att orka träningen. På frågan vad nästa målsättning är fick vi förklarat att Pontus till sommaren satsar på att genomföra en halv Ironman. Det innebär 1900m simning, 9 mil cykling och 21 km rullstolskörning och för Pontus enbart med hjälp av armarna.

Vi vill tacka Pontus för en fantastisk föreläsning som var innehållsrik och mycket lärorik. Om någon är intresserad av att komma i kontakt med Pontus nås han på 070-930 60 61 eller Pontusa1@hotmail.com.

 

 

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer