Thoren Framtids fritidshem

Bara för att skoldagen är slut behöver inte lärandet vara det!
 Dekorativt element

Ny kunskap, nya vänner och dagar fyllda med spänning och lärande – kan det bli mycket bättre? Det tycker inte vi! På fritids kan våra elever fortsätta utvecklas och växa även utanför skolan. Här finns utrymme för det mesta: vill du leka, ha läxhjälp, skapa något kreativt eller vara ute med kompisarna? Allt är möjligt!

Våra skickliga pedagoger fyller fritids med roliga aktiviteter, anpassade efter barnens ålder och behov. Samtidigt får barnen lära sig och utveckla viktiga egenskaper utifrån Thoren Framtids pedagogik och värdegrund.  

 Dekorativt element
På Thoren Framtids fritidshem får våra elever helt enkelt en meningsfull och lärorik fritid. Samtidigt passar vi såklart på att ha riktigt roligt ihop – häng med!
Symbol för pratbubbla

Kommunicera mera

Språk och kommunikation är viktiga delar av barn och ungas utveckling. Hur kan du hantera konflikter eller uttrycka dina känslor på bästa sätt? Våra pedagoger tar varje chans till att skapa lärandemöjligheter på fritids. De vägleder och deltar i samtal när eleverna spelar spel, leker, vid en samling och vid måltider. Fritidshemmet är på det sättet en viktig del i elevernas språkutveckling.

Hitta nya kompisar på fritids!
Symbol för pensel

Ta del av kreativt skapande

Många som har gått på fritids minns kanske den här delen bäst. Att få sitta och skapa utan några krav ger lugn och återhämtning – men också en chans att vara riktigt kreativ.

Tillsammans med andra eller självständigt kan eleverna genom kreativt skapande testa nya tekniker, material, arbetssätt och öva upp sin kreativitet och koncentrationsförmåga. Varför inte sätta upp en teaterföreställning eller kanske måla en tavla tillsammans? Möjligheterna är oändliga!

Låt fantasin styra skapandet!
Symbol för fjäril

Upptäck natur och samhälle

Det är där ute som allt roligt händer! Vi gör utflykter och tar med oss lärandet till skog och natur eller på spännande studiebesök. En dag kan vi gå på upptäcktsfärd i närliggande natur, nästa besöka en bondgård eller en brandstation. Ibland får vi också besök av olika föreningar, företag och organisationer som lär både barn och vuxna något nytt.

Häng med på äventyr!
Symbol för boll

Lek och rör på dig

Allt fler barn sitter stilla under stora delar av dagen, både i skolan och under sin fritid. Det vill vi på Thoren Framtid vara med och ändra på. Genom lek, bus och olika fysiska aktiviteter anpassat efter ålder och intressen får de som går på fritids röra på sig och höja pulsen.

Spring, hoppa, lek och dansa bort all överskottsenergi!