Succé för Career Day på Thoren Framtid Älmhult

Succé för Career Day på Thoren Framtid Älmhult

 Dekorativt element
Vad gör egentligen en brandman, butiksanställd, designer eller undersköterska på jobbet? Det fick eleverna på Thoren Framtid i Älmhult veta under Career Day – en inspirationsdag inför vidare studier och framtidsval. - Det blev verkligen jätteuppskattat, säger rektorn Malin Johansson.

I läroplanen står det mycket om att erbjuda eleverna ett verklighetsbaserat lärande. Det tog Thoren Framtid i Älmhult fasta på när man den 20 oktober för första gången arrangerade ”Career Day” på skolan. Ett 15-tal olika yrkesgrupper bjöds in till skolan för att föreläsa om sina specifika yrken och arbetsuppgifter, detta under en dag som gick i framtidsdrömmarnas tecken.

- Vi hade bland annat brandmän, fastighetsmäklare, en egenföretagare, butiksanställda, en begravningsentreprenör och en designer för Ikea-katalogen på plats. Vi hade satt ihop fem olika paket med föreläsningar där vi blandade både yrkesgrupper och elever från olika årskurser, berättar Malin Johansson.

Career Day blev en riktig inspirationsdag för eleverna inför vidare studier och framtidsval och dagen uppskattades också av föreläsarna.

- Föreläsningarna väckte en hel del tankar hos eleverna och de fick en ny bild, både positivt och negativt, av många yrken. Det var till exempel en hel del som ville bli barnläkare efteråt, säger Malin och avslutar:

- Det gick verkligen kanonbra och personalen hade ordnat det fantastiskt bra!

 Dekorativt element

Fler nyheter

Det finns inga nyheter att visa