Thoren Framtid Falkenberg till riksfinal i Schackfyran

Thoren Framtid Falkenberg till riksfinal i Schackfyran

 Dekorativt element
Årskurs 4 på Thoren Framtid i Falkenberg har varit med i Schackfyran och två av klasserna gick vidare till riksfinalen syd. Nu har några elever skrivit artiklar om äventyret. Här kommer två av dem.


"Det började med att vi var med i kommunfinalen i Falkenberg som var i Falkhallen. Det var 6 klasser som tävlade och det var vår klass, alltså 4A Thoren Framtid Falkenberg, som kom etta och 4B Thoren Framtid Falkenberg kom tvåa. Det var bara ettan och tvåan som gick vidare. Några veckor senare var det dags för länsfinal, som också spelades i Falkhallen. Det var 27 klasser där och 12 klasser som gick vidare.
Vi kom etta där också och 4B kom tvåa. Nu ska vi till riksfinalen den 18 maj i Helsingborg. Vi hoppas att vi vinner hela Schackfyran, det skulle vara jättekul. På länsfinalen var det väldigt pirrigt i början men sedan blev det bara kul. Man spelade 5 matcher, om man vann fick man 3 poäng, om man spelade lika (remi eller patt) så fick man 2 poäng och om man förlorade så fick man 1 poäng."

Av: Signe, Tuva och Astrid åk 4 Lönnen. Thoren Falkenberg

“Det var kul på Schackfyran, Vi var med i en tävling först och gick vidare. Vi spelade i Falkhallen på första tävlingen och den andra. Vi fick 452 poäng i länsfinalen och i kommunfinalen fick vi 414 poäng. Från kommunfinalen var det två lag som gick vidare och det var vi, Thoren-klasserna. Sen var vi i länsfinalen och vi var cirka 500 hundra barn och 27 klasser – och tolv klasser gick vidare. Vi kom etta och vår parallellklass kom tvåa. Vi är de bästa fyrorna i Halland!! Vi är i riksfinalen i Helsingborg. Då är vi över tusen barn som spelar schack. Riksfinalen är en lördag.”

Från Theo, Vilgot, Vincent i klass 4A på Thoren Framtid Falkenberg

 Dekorativt element

Fler nyheter

Thoren Framtid första skolan i internationellt projekt

Thoren Framtid första skolan i internationellt projekt

Som enda skola i Sverige har Thoren Framtid i Växjö inlett ett samarbete med Linnéuniversitetet.

Läs mer
Bra resultat i schacktävling för Thoren Framtid

Bra resultat i schacktävling för Thoren Framtid

Thoren Framtid Falkenberg kan få med två lag i finalen av Yes2Chess. – Det går bra för alla men bäst går det för årskurs 5, där laget ChessTigers har vunnit gruppspelet och gått vidare till utslagsmatcher, säger rektorn Alexandra Johansson Trubarac.

Läs mer
Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer