Dags för skolstart – “Skönt att vara tillbaka”

Dags för skolstart – “Skönt att vara tillbaka”

 Dekorativt element
Sommarlovet är en skön tid av sol, bad och värme. Men det kan också bli lite långtråkigt. I alla fall om du frågar Majken, som tillsammans med Cleo, Adelia och många därtill påbörjade ett nytt och lärorikt läsår på Thoren Framtid Hässleholm.

Lite nervöst men spännande. Så beskriver Majken känslan av att börja skolan igen. I år börjar hon årskurs 4.  

– Man har ju haft lite tråkigt under sommarlovet. Det är skönt att vara tillbaka, säger hon.

Det bästa med skolan är att plugga – helst favoritämnena geografi och historia – samt att få träffa sina kompisar, berättar hon.  

Två andra som börjar skolan igen denna dag är Adelia och Cleo, men för dem nalkas årskurs 2.

Adelia – som bland annat har badat, ätit glass med fyra kulor, varit på Liseberg och på Skara Sommarland – tycker att det är roligt att återvända till skolan. Mest ser hon fram emot att leka med alla vänner och ha matte. Även Cleo tycker att det känns bra att börja skolan igen – speciellt gympan, eftersom hon tycker om att röra på sig.

Thoren Framtid Hässleholm ligger i det grönskande naturområdet Garnisonen, bara ett stenkast från centrala Hässleholm, och har klasser från förskoleklass till årskurs 9. Genom kunskapsfokus, trygghet och studiero samt framtidsförmågor och entreprenörskap som löper som en röd tråd genom hela skolgången, får eleverna alla förutsättningar att nå sina mål i skolan.

Låter Thoren Framtid som en skola för ditt barn? Ställ er i kö här!
 Dekorativt element

Fler nyheter

Syprojekt på Thoren Framtid uppmärksammas av media

Syprojekt på Thoren Framtid uppmärksammas av media

För andra året i rad har åttorna på Thoren Framtid i Hässleholm fått shoppa begagnat och sedan övat kreativitet och återbruk i ett och samma projekt – och skapelserna finns att beskåda i Röda Korsets skyltfönster. – Man får försöka ändra och påverka det man kan, säger Sanna-Lie Lilja, textilslöjdlärare på skolan, i ett stort reportage i tidningen Norra Skåne.

Läs mer
Julbasar lockade flera hundratals besökare – elevernas produkter sålde slut på minuter

Julbasar lockade flera hundratals besökare – elevernas produkter sålde slut på minuter

När Thoren Framtid Hässleholm arrangerade sin årliga julbasar sålde elevernas egenproducerade julbockar slut på 11 minuter. Att basaren är en central del i hässleholmarnas julfirande säger sig självt, med tanke på de 900 besökarna som vallfärdade till grundskolan.

Läs mer
Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer