Europadagen till ära – TF Axona fick internationellt finbesök

Europadagen till ära – TF Axona fick internationellt finbesök

 Dekorativt element
Finns det något bättre sätt att tillbringa Europadagen än tillsammans med elever och lärare från ett annat europeiskt land? Tveksamt – och precis så firade Thoren Framtid Axona.

Den 9 maj firas Europadagen. Dagen har sitt ursprung i Schumandeklarationen från 1950 – förslaget som i dag betraktas som startskottet för EU.  

För Thoren Framtid Axona blev det en speciell Europadag i år, då skolan fick besök av 50 elever och 6 lärare från Tjeckien.

Rundtur, lunch och språkträning

Eleverna i årskurserna 7–9 tog i taktpinnen och välkomnade tjeckerna till Tollarp och Thoren Framtid. De visade runt besökarna i skolan och omgivningen, och därefter stod en gemensam lunch på schemat.  

Eftersom det var 60 personer fler än vanligt som skulle avnjuta dagens lunch behövde matsalspersonalen lite extra hjälp – en uppgift som elever i åttan och nian hanterade med bravur.  

Under dagen fick eleverna öva på att tala engelska och tyska – och inte minst: knyta nya vänskaper.

– Det är dagar som dessa som vi verkligen ser vilka goda förebilder och positiva ledare vi har i våra elever, säger Thomas Karlsson, lärare på Thoren Framtid Axona och fortsätter:

– Det var också roligt för oss lärare att möta fler kollegor och utbyta erfarenheter.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Rörelse och frukost ska maxa elevernas resultat

Rörelse och frukost ska maxa elevernas resultat

Nu satsar ​​​​​Thoren Framtid Axona på en ny och innovativ metod för att förbättra elevernas prestationer och minska stressen inför de nationella proven. Metoden stavas pulshöjande träning och hälsosam frukost – en kombination som skapar optimala förutsättningar för att eleverna ska lyckas.

Läs mer