Drömmen om prao i USA blev sann

Drömmen om prao i USA blev sann

 Dekorativt element
Thoren Framtid har haft ett tätt samarbete med Kansas State University i USA sedan 2014. Svenskfödda Lotta Larson är professor i pedagogik där och hennes elever coachar de svenska eleverna via nätet som en del av utbildningen. När professor Larson besökte Thoren Framtid hösten 2018 fick niondeklassarna Emmy Annetun, Filippa Hedenfalk-Jonsson och Ella Sjöberg en idé. De ville göra sin prao på universitet i USA.

Ett halvår senare var drömresan ett faktum. De bodde hemma hos professor Larsons familj, de fick guidade turer på universitet, höll en föreläsning, gick på baseboll och upplevde den unika atmosfären på campus. Tillsammans med engelskaläraren Ola Brorson och biträdande rektor Karin Söderqvist fick tjejerna uppleva tio oförglömliga dagar i USA.

Thoren Framtids samarbete med Kansas State University kommer att fortsätta. Målet är att lärarstudenter från USA ska komma till Växjö för praktik i Sverige och att fler elever från Thoren Framtid ska få möjlighet att åka till Kansas för att få uppleva ett amerikanskt collegeliv.

Men redan nu har samarbetet skapat minnen för livet – det för tre tjejer som fick sin amerikanska praodröm uppfylld.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Lärare och elev startar podd tillsammans

Lärare och elev startar podd tillsammans

På Thoren Framtid Växjö har eleven Noa Tatar i åttan och engelskläraren Ola Brorson startat podden "What's up, Future?!". Där pratar de om vad som händer på skolan.

Läs mer
Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
Tack till alla som kom på Öppet hus

Tack till alla som kom på Öppet hus

Vi på Thoren Framtid Växjö vill rikta ett stort tack till alla som besökte oss på Öppet hus 10 oktober!

Läs mer