Välkommen till Thoren Framtid i

Stockholm / Telefonplan

Vi är en skola med engegerade och kunniga lärare. Vi har en lugn och trygg lärandemiljö i våra anpassade, vackra lokaler ett stenkast från Telefonplan. Här satsar vi rejält på att alla elever ska kunna läsa riktigt bra. Från och med höstterminen 2024 erbjuder vi utöver låg- och mellanstadium även uppstart av årskurs 7 i högstadiet.
 Dekorativt element

Hej förälder!

Intresseanmälan
Vi är en skola med engegerade och kunniga lärare. Vi har en lugn och trygg lärandemiljö i våra anpassade, vackra lokaler ett stenkast från Telefonplan. Här satsar vi rejält på att alla elever ska kunna läsa riktigt bra. Från och med höstterminen 2024 erbjuder vi utöver låg- och mellanstadium även uppstart av årskurs 7 i högstadiet.

Kontaktuppgifter

REKTOR
Anna Karlsson
0730-72 10 36
-
Epost ikon i form av ett kuvert
FRÅGOR OM SKOLAN
Administrationen
-
Epost ikon i form av ett kuvert
ADRESS
Flygelgatan 1
126 28 Stockholm

Om oss

Om skolan och vårt arbete med läsning:  

Eftersom läsningen är viktig i samtliga skolämnen och för resten av livet prioriterar vi här på TFG Telefonplan läsutveckling och läsförståelse.  Våra legitimerade lärare och vår legitimerade specialpedagog arbetar systematiskt med läsgrupper och ett verktyg som heter Lexplore. Detta säkerställer att varje elev får utvecklas utifrån sin egen nivå. Under läsåret 22/23 visade våra screeningar att 100% av eleverna ökade sin läsförmåga.  

Utöver detta har våra förstelärare olika skolutvecklande uppdrag, vilka gagnar elevernas inlärning inom t.ex. matematik, svenska och SVA. Vi erbjuder också studiestöd, SVA- och modersmålsundervisning.  

Dessutom - hos oss på TF Telefonplan får alla i årskurs två gå och simma med simlärare.

Skapande verkstad – vår profil:  

Telefonplans kreativa miljö inspirerar oss att arbeta skapande och verklighetsnära. Under höstterminen 2024 utökar vi därför vår timplan för att utveckla vår profil Skapande verkstad där vi arbetar med olika estetiska uttryck.  Redan idag arbetar vi både i skolan och på fritids mycket med skapande och rörelse i kombination med samhällsnära studiebesök. Vikten av estetiska perspektiv inom inlärning betonas i läroplanen för grundskolan. Det moderna arbetslivet efterfrågar mer än någonsin kommunikation, kreativitet, flexibilitet och problemlösningsförmåga, och allt detta främjas av de estetiska uttrycken. Därför väljer vi nu att utöka vårt fokus på denna viktiga del.  

Under våren 2024 kommer vi att smygstarta vår profil Skapande verkstad, som till höstterminen 2024 kommer att få mer plats i form av en utökad timplan och ännu mer samarbete med fritids.  

Vår Skapande verkstad kommer att bestå av:  

  • Rörelse - t.ex. drama, yoga, dans och andra typer av rörelse till musik.
  • Konst och skapande - t.ex. foto, bild och form, gärna med fokus på återbruk.
  • Kultur, samhälle och kommunikation - studiebesök i samarbete med närliggande aktörer, biblioteksbesök, språk, odling etc.

De olika formerna kommer att mynna ut i temakvällar under läsåret, där det ibland kommer att vara en föreställning, ibland en vernissage och ibland kanske en workshop. Till varje temakväll kommer vi självklart att bjuda in elevernas närstående.  

Om vårt fritidshem:  

Vårt fritidshem har under vårterminen 2023 genomgått stora förändringar och numera arbetar vi med olika projekt där skapande, rörelse, kommunikation, kamratskap och utevistelse är vårt fokus. Syftet med de olika aktiviteterna är att främja elevernas fantasi och förmåga att lära tillsammans på olika sätt. Fritidshemmet har en legitimerad lärare som säkerställer att alla aktiviteter har grund i läroplanen för grundskolan.  

Om vår lärmiljö:  

Vår skola finns i en f.d. flygelfabrik, en vacker gammal tegelbyggnad med härligt ljusinsläpp. Våra klassrum är anpassade för modern undervisning och både i skolan och på fritids är salarna väl genomtänkta för verksamheten.  

Vi är trots vårt centrala läge vid Telefonplan nära naturen och besöker ofta skog och parker i vårt närområde. Vi har även tillgång till skolgård. På vår framsida odlar vi ätbara saker och följer processen från frö till skörd.

Om vår skolmat:  

Det är inte bara repetition som är kunskapens moder, även maten är en viktig beståndsdel för att inlärning ska kunna ske. Vi har egna kockar som lagar vår mat i vårt eget kök i huset. Självklart anpassar kockarna luncherna utifrån behov av specialkost och erbjuder vegetariska alternativ. Så långt det är möjligt lagas maten på råvaror som är i säsong. Köket ordnar frukost och mellanmål för de som önskar detta på fritids. Till speciella tillfällen händer det även att kockarna bakar något gott. Vi har även matråd där eleverna får sitta ner med köksansvarig och komma med åsikter och förbättringsförslag.

Kom på besök:  

Kontakta oss gärna för att boka en privat visning för att komma och se hur vi har det här på Thoren Framtid Telefonplan!  

Följ vårt instagramkonto för att se mer av det vi gör hos oss. IG: @thorenframtidtelefonplan

Varmt välkomna till Thoren Framtid Grundskola Telefonplan, en skola med mod, kraft och passion med hjärta.

Aktuella events

Boka rundvandring
Vill du veta mer om vår skola? Kontakta vår rektor.
 Dekorativt element

Nyheter

Thoren Framtids goda kunskapsresultat uppmärksammas nationellt

Thoren Framtids goda kunskapsresultat uppmärksammas nationellt

Kunskapsresultaten för Thoren Framtids grundskolor ligger över rikssnittet. Dessutom når flertalet av skolorna det absoluta toppskiktet med nästan 100 % gymnasiebehörighet. Dessa resultat uppmärksammas nu även i rikstäckande medier.

Läs mer
Godkänd inspektion på Thoren Framtid Axona

Godkänd inspektion på Thoren Framtid Axona

Skolinspektionen har granskat Thoren Framtids grundskola Axona i Kristianstad – och gett godkänt på alla punkter. – Vi är glada över att vårt gedigna kvalitetsarbete ger resultat, säger rektorn Anna Karlsson.

Läs mer
Rektorn: Ingen elev faller mellan stolarna 

Rektorn: Ingen elev faller mellan stolarna 

Av eleverna på grundskolan Thoren Framtid Vargen i Kiruna får i princip 100 procent gymnasiebehörighet. Detta enligt Friskolornas Riksförbunds årliga undersökning. – Här faller ingen elev mellan stolarna, säger rektorn Lena Häggström.

Läs mer

Lokal information

Säkerställ en plats nu