Elin Aronsson berättar om sin tid på Thoren Framtid

Elin Aronsson berättar om sin tid på Thoren Framtid

 Dekorativt element
Med bara två månader kvar på sin tid i grundskolan innan det bär av till gymnasiet i höst tycker Elina Aronsson att Thoren framtid är det självklara valet av grundskola.

Hur länge har du gått på Thoren Framtid?
- Jag började redan i F-klass när skolan drevs i annan regi. Efter att Thoren framtid tog över blev det bättre, främst gillade jag att det blev mer digitaliserat och vi fick en dator. Det är smidigare än att vi behöver släpa på böcker.

Vad gör du helst på fritiden?
- Halloween sminkningar. Jag tycker det är roligt, jag gillar att vara kreativ.

Vilken profil valde du på Thoren Framtid?
- Jag valde först hantverk och design, sedan bytte jag till IT profilen. Det slutade ändå med att jag bytte tillbaka till hantverk igen. Det är en bra profil där jag får uttrycka min kreativitet. Jag gillar bild och slöjdämnena i skolan men även att skriva.

Vilket gymnasium har du sökt till hösten?
- Jag har sökt hår och make-up linjen på Drottning Blankas gymnasieskola i Kristianstad.  Jag kommer börja med att pendla dit under hösten.

Tycker du att Thoren Framtid har förberett dig väl inför framtiden?
- Vi har fått bra förberedelser och verktyg tycker jag. Lärarna är väldigt duktiga på att höja varje individ och hjälpa oss mot de mål vi satt upp. Dom bryr sig väldigt mycket om att det skall gå bra för oss.

Om du skulle rekommendera andra att börja på Thoren Framtid, vad hade du sagt då?
- Jag tycker främst att det är lärarna som är så duktiga, det är den främsta anledningen. Sen är skolan inte så stor, alla känner sig sedda och lyssnade på.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Novellpromenad över ämnesgränserna – gav bättre resultat

Novellpromenad över ämnesgränserna – gav bättre resultat

Thoren Framtid i Ronneby har genom ett ämnesövergripande novellprojekt lyckats höja nivån på högläsningen. Arbetssättet visar hur verkligt, aktivt lärande spelar stor roll för elevernas engagemang och utveckling.– Det var fint att se hur helhjärtat de gick in i det, säger läraren Cornelia Melin.

Läs mer
Thoren Framtid i Ronneby kom till kvartsfinal i Vi i femman

Thoren Framtid i Ronneby kom till kvartsfinal i Vi i femman

Klass 5B från Thoren Framtid i Ronneby kom till kvartsfinal i Sveriges Radios Vi i femman. – Jag har lärt mig nya saker i flera ämnen, säger Alicia, som var en av deltagarna.

Läs mer
Thoren Framtid i Ronneby vidare i Vi i femman

Thoren Framtid i Ronneby vidare i Vi i femman

2 508 klasser och 50 170 femteklassare deltog i uttagningarna till Vi i femman 2024. Nu är det klart vilka som går vidare!

Läs mer