Intervju med judomästaren Zeb

Intervju med judomästaren Zeb

 Dekorativt element
Zeb Olsson som vi tidigare har skrivit om tog i början av februari hem SM guld i judo, men hur går tankarna inför framtiden?

Hej Zeb, du går nu i åk.9 och till hösten börjar du gymnasiet, vilket program har du sökt?

- Jag har sökt mig till VVS programmet i Karlshamn. Ursprungligen var jag inställd på att utbilda mig till mekaniker men tack vara Thoren framtid fick jag upp ögonen för VVS programmet.

Tycker du att Thoren Framtid förberett dig väl inför framtiden?

- Det tycker jag, på flera sätt. Delvis för att lärarna är duktiga på att lära ut och vi får med oss de kunskaper vi behöver för gymnasiet. De har också hjälpt mig ta reda på vad jag vill göra i framtiden. Vi har bland annat haft prao, jag var ute på en VVS firma och tycker det var väldigt roligt. Efter att ha varit på prao fick jag upp ögonen för branschen. När jag fick lära mig att VVS programmet fanns i Karlshamn visste jag att det var rätt för mig. Innan visste jag inte ens om att det programmet existerade.  

Vad är det bästa med Thoren framtid?

- Jag gillar storleken på skolan här i Ronneby, lärarna är duktiga på att lära ut och hjälper oss att nå målsättningarna. Jag gillar verkligen att vi är digitala, det är smidigt på många sätt. Lektionen jag är på väg till nu kommer delvis ske digitalt eftersom vår lärare måste arbeta hemifrån på grund av Corona.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Novellpromenad över ämnesgränserna – gav bättre resultat

Novellpromenad över ämnesgränserna – gav bättre resultat

Thoren Framtid i Ronneby har genom ett ämnesövergripande novellprojekt lyckats höja nivån på högläsningen. Arbetssättet visar hur verkligt, aktivt lärande spelar stor roll för elevernas engagemang och utveckling.– Det var fint att se hur helhjärtat de gick in i det, säger läraren Cornelia Melin.

Läs mer
Thoren Framtid i Ronneby kom till kvartsfinal i Vi i femman

Thoren Framtid i Ronneby kom till kvartsfinal i Vi i femman

Klass 5B från Thoren Framtid i Ronneby kom till kvartsfinal i Sveriges Radios Vi i femman. – Jag har lärt mig nya saker i flera ämnen, säger Alicia, som var en av deltagarna.

Läs mer
Thoren Framtid i Ronneby vidare i Vi i femman

Thoren Framtid i Ronneby vidare i Vi i femman

2 508 klasser och 50 170 femteklassare deltog i uttagningarna till Vi i femman 2024. Nu är det klart vilka som går vidare!

Läs mer