Maja är redo för nya utmaningar på gymnasiet

Maja är redo för nya utmaningar på gymnasiet

 Dekorativt element
Vi träffade Maja Hansson som nu går i klass 9 -2 röd och som snart ska börja gymnasiet. Maja började på Thoren framtid i åk 6 och är nu redo för nya utmaningar.

Hej Maja, berätta lite vad som gjorde att du började på Thoren Framtid?

- Jag började här mitten av åk 6 eftersom jag inte ville gå på en kommunal skola så jag sökte mig hit. Det som lockade mig var framförallt den digitala undervisningen och sen att skolan är lite mindre kändes bra.

Så här är du nu, hur är det att gå på Thoren Framtid?

- Jag stormtrivs här. Mina kompisar och alla duktiga lärare är det bästa här. Dessutom känner jag mig trygg och lärarna uppmuntrar mig och lär ut på ett sätt som jag förstår.

Har du något favoritämne och vilken profil har du?

- Ja jag gillar Matte och NO, jag har lätt att förstå det och tycker det är intressant. Min NO lärare Tobbe får mig att vilja lära mig mer, han är jättebra. Och som profil valde jag gymprofil, det gjorde jag för att det är kul och lite annorlunda. Jag är på Nordic Wellness och sen har jag idrott på skolan så det blir en bra mix.

Du går i nionde klass nu och snart är det dags för nya utmaningar, vad vill du göra i framtiden?

- Jag har sökt ekonomi och naturvetenskap nu till gymnasiet. Vill gärna studera ekonomi och som andra val har jag naturbruksgymnasiet. Senare i livet när jag jobbar så vill jag ha ett jobb som jag trivs med, vet inte riktigt med vad, det viktiga är att jag trivs. Och jag vill gärna bo någonstans i norra Sverige där det är mycket snö.

Om du fick vara lärare för en dag, vilket ämne väljer du och hur är du som lärare?

- Idrott, det är det ämnet där man umgås mest och då kan man göra saker tillsammans. Jag tror att det är roligast att vara idrottslärare för då är du själv delaktig. Om jag skulle vara lärare hade jag varit bestämd men rättvis. Jag skulle vara delaktig och inte bara stå och titta på.

Och till sist, berätta hur en perfekt dag på skolan ser ut?

- Man kommer hit på morgonen, följer schemat, det är en lugn dag och det händer inte så mycket. Ser gärna att vi slutar tidigt. Vad kul och intressant Maja! Stort lycka till med gymnasiet och dina nya utmaningar!

 Dekorativt element

Fler nyheter

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
Tack till alla som kom på Öppet hus

Tack till alla som kom på Öppet hus

Vi på Thoren Framtid Växjö vill rikta ett stort tack till alla som besökte oss på Öppet hus 10 oktober!

Läs mer
Thoren Framtid Växjö blomstrar i globalt utbyte – svenska och spanska elever inspirerar varandra

Thoren Framtid Växjö blomstrar i globalt utbyte – svenska och spanska elever inspirerar varandra

Nyligen deltog eleverna på Thoren Framtid Växjö och en partnerskola i södra Spanien i ett gemensamt Erasmus+ projekt där de arbetade tillsammans och skapade en lärorik upplevelse. Eleverna från båda skolorna fick möjlighet att utveckla sina språkkunskaper, personliga färdigheter och kulturella förståelse genom att delta i olika aktiviteter och dela med sig av sina erfarenheter.

Läs mer