Thoren Framtid Växjö blomstrar i globalt utbyte – svenska och spanska elever inspirerar varandra

Thoren Framtid Växjö blomstrar i globalt utbyte – svenska och spanska elever inspirerar varandra

 Dekorativt element
Nyligen deltog eleverna på Thoren Framtid Växjö och en partnerskola i södra Spanien i ett gemensamt Erasmus+ projekt där de arbetade tillsammans och skapade en lärorik upplevelse. Eleverna från båda skolorna fick möjlighet att utveckla sina språkkunskaper, personliga färdigheter och kulturella förståelse genom att delta i olika aktiviteter och dela med sig av sina erfarenheter.

I detta projekt, med huvudfokus på engelskundervisning och kommunikationsförmåga, fick eleverna inspiration från TED Talks och arbetade med temat "Keys to Success". Spanska elever och lärare besökte Thoren Framtid Växjö och senare reste elever från Thoren Framtid till Spanien för att delta i ett tal-event. Eventet live-sändes, vilket gjorde det möjligt för en större publik att ta del av elevernas framträdanden.

Rektor Ulrik Hultgren hyllar elevernas prestationer och mod:
- Vi är alla otroligt stolta över att se hur våra elever både visar klokskap och engagemang i detta projekt. Det är fantastiskt att få se dem utvecklas och lära sig genom att delta i sådana här internationella upplevelser.

Projektet innebär inte bara fördelar för elevernas skolgång utan ger även eleverna möjlighet att vidga sina vyer och utveckla sina sociala och kulturella färdigheter. Genom att samarbeta med elever från en annan kultur lär de sig mer om världen och får nya perspektiv.

På Thoren Framtid Växjö hoppas man att detta Erasmus+ projekt blir en långvarig relation med den spanska skolan och att fler liknande samarbeten kan startas i framtiden.

​​​​Denna internationella satsning är ytterligare ett exempel på Thoren Framtid Växjös engagemang för att förbereda sina elever för en global framtid.

Titta på videon nedan där tre av Thoren Framtids elever håller sina tal. Otroligt modiga och inspirerande tal!

Tidsstämplar:
Karl Jonasson 11:45
Lea Danielsson Linderholm 20:00
Johanna Ljungberg 2:40:30

 Dekorativt element

Fler nyheter

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
Tack till alla som kom på Öppet hus

Tack till alla som kom på Öppet hus

Vi på Thoren Framtid Växjö vill rikta ett stort tack till alla som besökte oss på Öppet hus 10 oktober!

Läs mer
Daniela stortrivs med att undervisa utanför boxen

Daniela stortrivs med att undervisa utanför boxen

Projekt tillsammans med skolor i hela Europa, pressträffar, resor samt brevväxling med tyska skolelever. På Thoren Framtid lär sig eleverna nära verkligheten, något tyskläraren Daniela Franzke på Thoren Framtid i Växjö verkligen anammat. – Det viktigaste är att eleverna känner sig motiverade, säger Daniela.

Läs mer