Lyckad Ukrainainsamling av årskurs 2 i Ljungby

Lyckad Ukrainainsamling av årskurs 2 i Ljungby

 Dekorativt element
Eleverna i årskurs 2 på Thoren Framtid Ljungby har samlat in hela 12 000 kronor till Unicefs arbete i Ukraina.

Allt började med att eleverna såg ett inslag på Lilla Aktuellt om en klass som startat en insamling till Ukraina. Efter sändningen ville några elever starta en egen insamling – och sedan skred de handlingskraftiga årskurs tvåorna i Ljungby snabbt till verket.

Eleverna började pärla och baka på fritids, många elever bakade även hemma och sedan började försäljning av bröd och olika pärlband utanför skolan.
– Vi hade ju som mål att nå 5 000 kronor och det gjorde eleverna redan efter fyra dagar och sedan höjde vi målet till 10 000 och fick ihop lite mer än det. Den här veckan har vi inte sålt något på skolan, utan insamlingen är öppen. Vi kommer ha en bestämd dag nästa vecka där vi säljer slut på armband och kakor, säger läraren Emina Mujakovic som säger att eleverna verkligen engagerat sig.
- Ja, det tycker det är väldigt roligt och alla vill hjälpas åt, både elever och föräldrar. Det här ligger också mig varmt om hjärtat eftersom jag kommer från Bosnien och också har flytt, säger Emina.  

I dagsläget är insamlingen uppe i hela 12 000 kronor – ett riktigt fint initiativ av årskurs 2 på Thoren Framtid i Ljungby!
Här hittar ni insamlingen.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Skolan som tidigt fångar upp elever i behov av stöd

Skolan som tidigt fångar upp elever i behov av stöd

På Thoren Framtid i Ljungby får i princip alla elever gymnasiebehörighet. Det visar en undersökning från Friskolornas Riksförbund.– Skolan har en fin tradition av att tidigt fånga upp elever som är i behov av stöd, säger Robin Brevestedt, rektor.

Läs mer
Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
TF Ljungby tog Ung Företagsamhet till nästa nivå

TF Ljungby tog Ung Företagsamhet till nästa nivå

Eleverna på Thoren Framtid Ljungby deltog nyligen i UF-projektet "Se möjligheterna" – ett projekt utformat för att öka elevernas kreativitet och företagsamhet. Resultatet? Allt från hypotetiska aktivitetshus och en ultimat väckarklocka till reklamfilmer – alster som sedan visades upp på en UF-mässa.

Läs mer