Möt Thoren Framtid Vargens nya rektor: ”Vi bidrar till att göra skillnad på riktigt”

Möt Thoren Framtid Vargens nya rektor: ”Vi bidrar till att göra skillnad på riktigt”

 Dekorativt element
Vi fick möjligheten att intervjua Thoren Framtid Vargens nya rektor, Katarina Wedegren. Katarina började sitt uppdrag som skolans nya rektor i augusti och är laddad för en spännande höst med nya kollegor och elever.

Välkommen Katarina till Thoren Framtid! Hur känns det att ta över stafettpinnen som ny rektor på Thoren Framtid Vargen i Kiruna?

– Tusen tack! Det känns riktigt bra, spännande och roligt på samma gång.

Kan du inte berätta lite om dig själv och din bakgrund?

– Jag är musiklärare och har arbetat på gymnasiet i många år innan jag 2012 hoppade på rektorsrollen inom den kommunala skolan i Kiruna innan jag tog klivet hit. Privat är jag inte lika ombytlig utan lever med samma man sedan 30 år och 2 barn, 17 och 19 år. Jag spelar tvärflöjt (inte lika flitigt som tidigare) och helst då musik av franska 1900-tals kompositörer.

Vad inspirerade dig till att ta dig an det ärofyllda uppdraget som rektor på Thoren Framtid Vargen?

– Vargen är en väletablerad skola i Kiruna och som ny skola inom Thorengruppen finns stora möjligheter till utveckling. Att vara rektor med dessa möjligheter och med Thoren Framtids koncept tilltalar mig!

Hur har dina första veckor som skolans nya rektor varit, har du välkomnats ordentligt av personal och elever?

– Jag har fått ett fantastiskt bemötande av personalen och jag har också träffat alla elever och fått ett mycket fint välkomnande!

Utifrån det du har sett och upplevt hittills, vad är det bästa med Thoren Framtid Vargen?

– Det är att eleverna är i centrum! Det råder en ”familjär” stämning på skolan där vi ser och bekräftar alla elever varje dag.

Hur ser dina framtidsvisioner ut för skolan?

– Jag har stora förhoppningar om att vi kommer att växa, kölistan är lång. Jag är övertygad om att vi fyller en stor och viktig plats inom grundskolan i Kiruna och att vi bidrar till att göra skillnad på riktigt.

5 snabba frågor med Katarina

Film eller bok?

– Film! Jag är en serieknarkare.

Kaffe eller te?

– Kaffe (alldeles för mycket).

Höst eller vår?

– Givetvis höst.

Samhällsorienterade ämnen eller naturorienterande ämnen?

– Samhällsorienterade ämnen.

Idrott eller musik?

– Citatet ”musiken räddade mig från idrotten” tryckte vi på T-shirts när jag studerade musik men nu, 30 år senare skulle jag säga båda!

 Dekorativt element

Fler nyheter

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
Elever startar insamling till Ukraina

Elever startar insamling till Ukraina

Under våren driver årskurs 7 på Thoren Framtid i Kiruna Ädnamvaarastugan i Kirunafjällen. Stugan öppnade den gångna helgen och då startade eleverna en insamling till krigsoffren i Ukraina.

Läs mer
Elevernas samtidskonst speglar nutidens Kiruna

Elevernas samtidskonst speglar nutidens Kiruna

Gruvstaden Kiruna håller just nu, bit för bit, på att flyttas till platsen för “det nya Kiruna”. Under hösten har eleverna i årskurs 9 på Thoren Framtid Vargen skapat samtidskonst för att skildra de stora samhällsförändringarna i staden.

Läs mer