Nobel Creation

Nobel Creation

 Dekorativt element
Läsåret 2019-2020 utlystes en tävling av Nobel Prize Museum och NIBE-verken i Markaryd där elever fritt skulle tolka 2019-års Nobelpris. I dåvarande klass 7 på Thoren Framtid i Ljungby blev intresset stort och under sv/bild- och slöjdlektioner fick eleverna välja vilket av de olika Nobelprisen de ville tolka. Till varje valt pris skapades en grupp och därefter påbörjades elevernas kreativa arbeten, vilka även dokumenterades skriftligt.

Sju olika bidrag fick sedan medverka i en utställning på skolan där elever, personal och föräldrar fick rösta fram de två bidrag som sedan skulle skickas vidare till tävlingen ochNobel i Markaryd. Tillsammans med andra bidrag från kommunen pågick under flera månader en utställning och omröstning som ledde till vinst för tolkningen av Fredspriset.

Med anledning av pandemin har prisutdelningen inte kunnat äga rum förrän nu i augusti i samband med invigning av Vetenskapshuset i Markaryd och i närvaro av Erika Lanner frånNobel Prize Museum och Gert- Eric Lindqvist från NIBE-verken. Priset som mottogs av Tilly Folkesson, Julia Blomqvist och Ofelia Tukhunen var en värdecheck på 10000 till en Stockholmsresa för hela klassen och besök på Nobel Prize Museum.

Elevernas tolkning av Fredspriset

Utdelningsceremonin på invigningen av Vetenskapshuset i Markaryd

Tilly Folkesson, Julia Blomqvist och Ofelia Tuhkunen, klass 9 Thoren Framtid Ljungby
 Dekorativt element

Fler nyheter

Skolan som tidigt fångar upp elever i behov av stöd

Skolan som tidigt fångar upp elever i behov av stöd

På Thoren Framtid i Ljungby får i princip alla elever gymnasiebehörighet. Det visar en undersökning från Friskolornas Riksförbund.– Skolan har en fin tradition av att tidigt fånga upp elever som är i behov av stöd, säger Robin Brevestedt, rektor.

Läs mer
Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
TF Ljungby tog Ung Företagsamhet till nästa nivå

TF Ljungby tog Ung Företagsamhet till nästa nivå

Eleverna på Thoren Framtid Ljungby deltog nyligen i UF-projektet "Se möjligheterna" – ett projekt utformat för att öka elevernas kreativitet och företagsamhet. Resultatet? Allt från hypotetiska aktivitetshus och en ultimat väckarklocka till reklamfilmer – alster som sedan visades upp på en UF-mässa.

Läs mer