Rörelse och frukost ska maxa elevernas resultat

Rörelse och frukost ska maxa elevernas resultat

 Dekorativt element
Nu satsar ​​​​​Thoren Framtid Axona på en ny och innovativ metod för att förbättra elevernas prestationer och minska stressen inför de nationella proven. Metoden stavas pulshöjande träning och hälsosam frukost – en kombination som skapar optimala förutsättningar för att eleverna ska lyckas.

Ungdomar i dagens samhälle rör sig mindre än tidigare, och därför är rörelse kanske viktigare än någonsin. Det är bakgrunden till den nya satsningen, som testas under våren i samband med de nationella proven. Tollarpskolans satsning har intresserat många, och även uppmärksammats i lokaltidningen Norra Skåne.

De dagar då det nalkas nationellt prov samlas eleverna tidigt på morgonen i idrottssalen för att delta i ett pulshöjande intensivpass, ledd av skolans idrottslärare. Träningen syftar till att öka blodgenomströmningen och göra eleverna pigga och alerta inför proven. Efter träningspasset serveras en hälsosam frukost, sponsrad av Ica, i matsalen. Allt detta genomförs inom en timme, och därefter är det dags för eleverna att ta sig an de nationella proven med sina vässade pennor.

– Vi vill ge eleverna de bästa förutsättningarna att prestera på sina prov. Det är en enkel sak som för med sig oerhört många fördelar, säger Anna Karlsson, skolans rektor och erfaren ledare med 16 års erfarenhet i skolvärlden, till Norra Skåne.

För att ytterligare uppmuntra rörelse planerar Thoren Framtid Axona att införa 30 minuters extra rörelse i veckan för alla klasser. Skolan hoppas att detta ska ge effekt både på provresultaten och på elevernas allmänna välmående.

Skolans satsning på rörelse och hälsa för unga visar att skolan inte bara arbetar för att vara en förebild inom utbildning, utan också elevers allmänna hälsa. Genom att fokusera på ungas välmående och hälsa bidrar skolan till att skapa en ljus framtid för sina elever och för samhället i stort.

Vill du att ditt barn ska gå i en skola som satsar både på elevernas utbildning och hälsa? Ställ ditt barn i kö här!

 Dekorativt element

Fler nyheter

Började odla i skolan – fick uppmärksamhet över hela Sverige

Började odla i skolan – fick uppmärksamhet över hela Sverige

Ett test med lådor för hydroponisk odling blev startskottet för Thoren Framtid Axona i Kristianstad. I dag sitter man med i Riksförbundet Svensk Trädgårds styrelse, recenserar odlingsböcker, är med på mässor och skriver odlingsinstruktioner till andra skolor – till och med till skolor i Uganda.– Det är ett helt fantastiskt arbete, säger Andreas Andersson, lärare och biträdande rektor.

Läs mer
Godkänd inspektion på Thoren Framtid Axona

Godkänd inspektion på Thoren Framtid Axona

Skolinspektionen har granskat Thoren Framtids grundskola Axona i Kristianstad – och gett godkänt på alla punkter. – Vi är glada över att vårt gedigna kvalitetsarbete ger resultat, säger rektorn Anna Karlsson.

Läs mer
Rektorn: Ingen elev faller mellan stolarna 

Rektorn: Ingen elev faller mellan stolarna 

Av eleverna på grundskolan Thoren Framtid Vargen i Kiruna får i princip 100 procent gymnasiebehörighet. Detta enligt Friskolornas Riksförbunds årliga undersökning. – Här faller ingen elev mellan stolarna, säger rektorn Lena Häggström.

Läs mer