”Thoren Framtid är en väldigt speciell skola”

”Thoren Framtid är en väldigt speciell skola”

 Dekorativt element
Neo Kellander tänkte till en början att Thoren Framtid Karlshamn var en skola för honom eftersom de erbjöd en hockeyprofil, men förstod snabbt att det fanns mer än bara det.

Hur kommer det sig att du började på Thoren Framtid?

- Till en början var det faktiskt eftersom jag var väldigt intresserad av hockey profilen som skolan erbjöd. Efter att jag besökt skolan under ”prova på dagar” och öppet hus insåg jag snabbt att Thoren Framtid var en väldigt speciell skola som hade mycket att erbjuda. Det är en skola som litar på sina elever och låter oss komma med förlag på förändringar som sedan blir av. Lärarna bryr sig väldigt mycket och tar verkligen hand om oss och ger oss de bästa förutsättningarna för att lyckas.


Tycker du att Thoren Framtid har förberett dig väl inför framtiden?

- Jag tycker att skolan har förberett mig väl på många sätt och inte bara med en bra utbildning. Vi får alla på skolan lära oss att ta ansvar, jag är med i elevrådet och har fått förtroendet att ta med mina klasskamraters tankar och idéer till rektorn för att påverka och skapa förändringar. Det ansvaret har varit roligt men också väldigt lärorikt inför framtiden.


När du väl började på Thoren Framtid, blev det hockeyprofilen?

- Ja, jag valde ursprungligen hockeyprofilen eftersom jag spelar hockey och är väldigt hockeyintresserad. Tack vara mitt profilval kan jag få in två träningspass utöver det jag tränar på fritiden, vilket gjort att jag utvecklats ännu mer i sporten jag gillar så mycket. Tränaren är väldigt kompetent och kunnig, något som gav mig en extra trygghet i mitt val. Jag gillar också att spela fotboll och eftersom skolan erbjuder en fotbollsprofil kunde jag inte låta bli att fråga om det gick att kombinera hockey och fotbollsprofilen. Därför har jag nu en kombinerad profil med både fotboll och hockey.


Vad är det bästa med att gå på Thoren Framtid?

- Jag tycker att skolan gör många saker väldigt bra, så det svårt att säga vad som är bäst. Profilerna på skolan är extremt bra. Att vi som elever kan vara med och tänka och tycka till om hur skolan ska göra saker för att förbättras är också fantastiskt. Men det absolut bästa måste ändå vara gemenskapen och tryggheten vi har. Gemenskapen är speciell, alla känner alla och man behöver inte vara orolig över något. Lärarna tillbringar många timmar med eleverna utöver lektionerna för att lära känna alla. Den tilliten som byggts upp gör att man inte är rädd att säga till om något är fel, eleverna litar på lärarna och lärarna litar på eleverna.
 Dekorativt element

Fler nyheter

Hockeymatch går till historien – överraskades av sin mentor

Hockeymatch går till historien – överraskades av sin mentor

Det finns flera sätt att skapa en skola med stark sammanhållning. Idrott är en bra metod, och när lärarna går steget längre för att överraska – blir den ännu bättre. Det här är en historia om en skolmatch med oväntad vändning.

Läs mer
Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
Fullt hus på Öppet hus

Fullt hus på Öppet hus

Stort tack till alla som besökte oss på Thoren Framtid Karlshamn på Öppet hus den 10 oktober!

Läs mer