Thoren Framtid i Ljungby bygger ut för att få plats med fler elever

Thoren Framtid i Ljungby bygger ut för att få plats med fler elever

 Dekorativt element
Thoren Framtid i Ljungby bara växer. Nu har ThorenGruppen beslutat att bygga ut för att kunna ge plats till alla elever. - Målet är att ha enkelklasser hela vägen och med den här byggnaden blir det möjligt, säger rektor Isac Lagerbielke.

Thoren Framtid i Ljungby har gått från 130 till nästan 200 elever på fem år. Den goda elevtillströmningen har gjort att skolan har växt ur sina lokaler. För att lösa situationen har nu huvudmannen ThorenGruppen bestämt sig för att investera i en ny skolbyggnad och Thoren Framtid har beviljats ett tillfälligt bygglov av en ny skolmodul av Ljungby kommun.

- Processen drog egentligen i gång i höstas då vi gjorde en kalkyl på detta. Sedan har huvudmannen tagit beslut att vi ska få bygga. Nu kommer vi få en ny tvåvåningsmodul som ska ersätta två fristående modulbyggnader som vi har i dagsläget. Allt ska vara klart till augusti, säger rektorn Isac Lagerbielke.

När den nya byggnaden väl finns på plats finns möjlighet får Thoren Framtid sex nya klassrum vilket ger möjligheter att fortsätta växa och ta in nya elever till skolan.

- Vi växer för varje läsår och köläget ser jättefint ut. I dag har vi en 2-3:a och en 4-5:a men målsättningen är att ha enkelklasser hela vägen och med den nya byggnaden så har vi möjlighet till det, säger Isac Lagerbielke.

Victoria Svensson är verksamhetschef för Thoren Framtid och tycker det är roligt med tillväxten i Ljungby.

- Det är jätteroligt. Vi har många barn på väg in och det känns väldigt bra att huvudmannen beslutat att vi ska få bygga en ny modul, säger hon.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer
TF Ljungby tog Ung Företagsamhet till nästa nivå

TF Ljungby tog Ung Företagsamhet till nästa nivå

Eleverna på Thoren Framtid Ljungby deltog nyligen i UF-projektet "Se möjligheterna" – ett projekt utformat för att öka elevernas kreativitet och företagsamhet. Resultatet? Allt från hypotetiska aktivitetshus och en ultimat väckarklocka till reklamfilmer – alster som sedan visades upp på en UF-mässa.

Läs mer
Lyckad Ukrainainsamling av årskurs 2 i Ljungby

Lyckad Ukrainainsamling av årskurs 2 i Ljungby

Eleverna i årskurs 2 på Thoren Framtid Ljungby har samlat in hela 12 000 kronor till Unicefs arbete i Ukraina.

Läs mer