Tildas debattinlägg var startskottet – nu erbjuder Thoren Framtid i Hässleholm gratis mensskydd till eleverna

Tildas debattinlägg var startskottet – nu erbjuder Thoren Framtid i Hässleholm gratis mensskydd till eleverna

 Dekorativt element
14-åriga Tilda Bondesson från Thoren Framtid Hässleholm tog bladet från munnen. På svenska lektionen skrev hon en debattartikel att det borde erbjudas gratis mensskydd i skolan. Det fick hennes rektor Anne Henrichson att reagera och inte minst agera.

Från och med nu kommer skolan erbjuda gratis mensskydd till sina elever

- Vilken respons jag har fått, det är verkligen jätteroligt att skolan bryr sig och visar att det är möjligt, berättar hon.

Ibland kan orden du skriver göra skillnad i alla avseenden. Det har inte minst Tilda Bondesson fått uppleva.

Debattartikeln hon författade imponerade så mycket att hennes lärare Joel Crona frågade om hon fick skicka den till lokaltidningen Norra Skåne.

Det som från början varit en del av ett arbete på svensklektionen blev ett inlägg i en allmän debatt, som i sin tur ledde till medial uppmärksamhet både i Kvällsposten och Radio Kristianstad. Dessutom agerade det lokala Miljöpartiet och författade en motion - utifrån Tildas brev - där de föreslår gratis mensskydd i kommunens skolor.

- Jag hade inte en tanke på att det skulle bli så här stort och uppmärksammat, men det känns roligt att frågan blev så stor, säger Tilda.

Från och med nästa vecka kommer Thoren Framtid Hässleholm erbjuda gratis mensskydd till sina elever. En förändring som känns självklart och ligger i framkant.

Företaget Period Pack har tagit fram en lösning där företag och skolor på ett smidigt sätt kan erbjuda kunder och elever gratis mensskydd. Sedan tidigare har såväl Thoren Business-trion i Örebro, Umeå och Malmö anslutit sig och erbjudit gratis mensskydd till sina elever.

- Jag är jättestolt över alla våra elever. Tilda har med sitt engagemang visat att det går att förändra och påverka. Det är självklart att vi vill erbjuda den här möjligheten och göra skillnad, säger Anne Henrichson.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Syprojekt på Thoren Framtid uppmärksammas av media

Syprojekt på Thoren Framtid uppmärksammas av media

För andra året i rad har åttorna på Thoren Framtid i Hässleholm fått shoppa begagnat och sedan övat kreativitet och återbruk i ett och samma projekt – och skapelserna finns att beskåda i Röda Korsets skyltfönster. – Man får försöka ändra och påverka det man kan, säger Sanna-Lie Lilja, textilslöjdlärare på skolan, i ett stort reportage i tidningen Norra Skåne.

Läs mer
Julbasar lockade flera hundratals besökare – elevernas produkter sålde slut på minuter

Julbasar lockade flera hundratals besökare – elevernas produkter sålde slut på minuter

När Thoren Framtid Hässleholm arrangerade sin årliga julbasar sålde elevernas egenproducerade julbockar slut på 11 minuter. Att basaren är en central del i hässleholmarnas julfirande säger sig självt, med tanke på de 900 besökarna som vallfärdade till grundskolan.

Läs mer
Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer