Tränaren Björn om nya fotbollsklassen

Tränaren Björn om nya fotbollsklassen

 Dekorativt element
Björn Nilsson på Thoren Framtid Ronneby berättar oms kolans nya fotbollsklass. – Intresset för vår fotbollsprofil kommer öka, säger han.

Thoren Framtid Ronneby är en certifierad grundskola inom fotboll av SvFF. Detta innebär att skolan har rätt verktyg och kunskap för att hjälpa eleverna att nå så långt som möjligt inom sporten.

Vi har tidigare skrivit om satsningen men den nya fotbollsklassen ,som startar höstterminen 2020.

Nu berättar tränaren och läraren Björn Nilsson mer om konceptet.
– Jag tror att intresset för vår fotbollsprofil kommer öka, och att vi på sikt kommer se fler fotbollsintresserade söka till oss, säger han.  

Björn har varit fotbollstränare i åtta år. Från början tränade han yngre ungdom men har genomfört flera utbildningar för att träna äldre spelare. Han har bland annat UEFA B-diplom och varit i Italien för enISM-utbildning.

Han har tränat elitlag i U17 och U19, och tränar för närvarande ett damlag i division 1.

Björn har naturliga kontakter ute i klubbarna och fotbollsprofilen har redan ett gott rykte. Tränarna uppmanar ungdomarna att söka, och Björn tror att det kommer förstärkas med fotbollsklassen.
– Tränarna vet vilka utvecklingsmöjligheter spelarna/eleverna får hos mig och oss. Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda en bra förberedelse för elevernas framtida spelarkarriärer.

Fotbollsprofilen sträcker sig från årskurs 6 till årskurs 9. Blivande årskurs 7blir den första fotbollsklassen.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






 

 Dekorativt element

Fler nyheter

Thoren Framtid i Ronneby kom till kvartsfinal i Vi i femman

Thoren Framtid i Ronneby kom till kvartsfinal i Vi i femman

Klass 5B från Thoren Framtid i Ronneby kom till kvartsfinal i Sveriges Radios Vi i femman. – Jag har lärt mig nya saker i flera ämnen, säger Alicia, som var en av deltagarna.

Läs mer
Thoren Framtid i Ronneby vidare i Vi i femman

Thoren Framtid i Ronneby vidare i Vi i femman

2 508 klasser och 50 170 femteklassare deltog i uttagningarna till Vi i femman 2024. Nu är det klart vilka som går vidare!

Läs mer
Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Läs mer