A-lagsspelare i Kalmar FF har högläsning på Thoren Framtid – ska främja språkutveckling

A-lagsspelare i Kalmar FF har högläsning på Thoren Framtid – ska främja språkutveckling

 Dekorativt element
Språkutvecklingen är en av de viktigaste faktorerna för ett barns skolgång. Men grundskoleelever möter olika svårigheter och för en del är det svårare än andra. Då kan en förebilds uppmuntran göra en enorm skillnad. A-lagsspelarna i klubben Kalmar FF läser därför högt för barn och unga för att främja deras språkutveckling.

Som en del av satsningen Kompis FF har Kalmar FF varit på Thoren Framtid Kalmar två gånger och läst högt för eleverna. Förhoppningen är att det ska öka läsglädjen och i längden förbättra språkutvecklingen.

Först ut att läsa högt var Henrik Löfkvist ur Kalmar FF:s A-trupp. Han läste boken ”Barn som förändrat världen” för eleverna, som hängivet lyssnade på idrottsidolen.

Markus Rosenlund, klubbchef Kalmar FF, är nöjd med resultatet.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla barn på Thorén Framtid för deras fina mottagande, säger han.

– Vi jobbar med Kalmar FF med hjärtat för att alla barn ska få en bra start i livet. En viktig del av detta är att vi vill uppmuntra barn till läsning tillsammans med skolorna runt om i regionen. Responsen har varit fantastisk där samtliga skolor som fått en förfrågan om att vara med, tackat ja. Vi ser fram emot fortsättningen och att få komma ut och träffa alla barnen.

Planen är nu att A-lagsspelarna ska komma tillbaka till Thoren Framtid och läsa högt igen – något som både skolan och eleverna ser fram emot.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer