Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

 Dekorativt element
På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

I november 2020 fick eleverna på Thoren Framtid Kalmar idén om att ersätta grusplanen på skolgården med en funktionell multisportplan. En plats där man kunde spela både fotboll och innebandy utan risk för att ramla och skada sig på gruset. En plats som skulle uppmuntra till rörelse och lek.

För att få sitt budskap att nå ut och skapa en förändring startade eleverna en namninsamling, som sedan överlämnades till beslutsfattare i Kalmar. Nu, när ritningarna har presenterats, är det ett tydligt bevis på att deras ansträngningar inte var förgäves.

Detta visar att även de yngsta medlemmarna i vårt samhälle har en röst som räknas. Det är också ett kvitto på hur Thoren Framtid bidrar till att fostra framtidens medborgare som förstår vikten av aktivt deltagande i samhället. Namninsamlingen och bygget av multiplanen är ett tydligt exempel på hur barn och unga kan påverka sin omvärld.

Vi ser med spänning fram emot att se hur multisportplanen kommer att användas och berika barnens vardag. Och kanske ännu viktigare, hur denna erfarenhet kommer att forma deras syn på vad de kan uppnå och påverka – både nu och i framtiden.

Vill du att ditt barn ska gå i en skola som uppmuntrar ett aktivt deltagande i samhället? Ställ ditt barn i kö här!
 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer
Läxhjälp och lovskola: Lärorika dagar med eleven i fokus på Thoren Framtid

Läxhjälp och lovskola: Lärorika dagar med eleven i fokus på Thoren Framtid

Genom läxhjälp, lovskola och språkstöd har eleverna på Thoren Framtid de bästa förutsättningarna för att lyckas med sin skolgång. – Vårt mål är att våra elever ska vara bäst förberedda för framtiden, säger Helene Jonsson rektor på Thoren Framtid i Kalmar.

Läs mer