Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

 Dekorativt element
I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Fabian Hedlund är skådespelare, regissör, dramatiker och teaterpedagog med uppträdanden såväl i film, teater som reklam på meritlistan. När han besökte Thoren Framtid var det i syfte att uppträda och bjuda in elever att delta i en interaktiv föreställning, vilket även Kalmarposten skrivit om.

Föreställningen handlade om en 14-årig pojke som anklagas för att ha ofredat en flicka, trots att det egentligen var hans kompis som var skyldig. Dilemmat var att pojken inte ville bli oskyldigt anklagad, men inte heller skvallra på sin kompis. Genom att involvera eleverna fick de vara med och påverka hur historien utvecklades, vilket ledde till en rad olika lösningar och perspektiv. Upplevelsen blev båda tankeväckande och inspirerande samt något pedagogerna kan ta med sig tillbaka till klassrummet för vidare diskussioner.

Såväl elever, lärare som skådespelare var nöjda med dagen.

– Jag är van att komma till skolor och att en lärare möter upp. Här var det så fint att alla mötte upp och att några hade ansvar att visa mig logen, några hjälpte mig att bära saker från bilen och några presenterade föreställningen, säger Fabian Hedlund till Kalmarposten.

Omkring tio elever deltar i projektet KulturCrew, som handleds av läraren Jenny Folkesson.

Thoren Framtid jobbar mycket med verklighetsnära lärande och olika projekt, såsom detta projekt vid namn KulturCrew.

– De har valt den här föreställningen och planerat hela dagen. KulturCrew handlar om att få in mer kultur i skolorna helt enkelt och ge eleverna en unik möjlighet. I höstas hade vi en heldagsutbildning på Byteatern där eleverna fick lära sig arrangörskap, scenteknik, marknadsföring av föreställningar och så vidare, säger läraren Jenny Folkesson till Kalmarposten.

Vill du också att ditt barn ska få en värdefull teoretisk grund i kombination med verkliga projekt? Ställ ditt barn i kö till Thoren Framtid här!
 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer
Läxhjälp och lovskola: Lärorika dagar med eleven i fokus på Thoren Framtid

Läxhjälp och lovskola: Lärorika dagar med eleven i fokus på Thoren Framtid

Genom läxhjälp, lovskola och språkstöd har eleverna på Thoren Framtid de bästa förutsättningarna för att lyckas med sin skolgång. – Vårt mål är att våra elever ska vara bäst förberedda för framtiden, säger Helene Jonsson rektor på Thoren Framtid i Kalmar.

Läs mer