Biträdande rektorn: ”Jag tycker verkligen om det familjära”

Biträdande rektorn: ”Jag tycker verkligen om det familjära”

 Dekorativt element
Biträdande rektor Sofie Lidman känner redan att hon stortrivs på sin nya arbetsplats. Vi tog en pratstund med henne för att fråga om hennes förstaintryck av skolan och hur hon ser på sin roll.

Efter 25 års arbete i kommunal verksamhet flyttade Sofie Lidman tillsammans med sin familj till Kalmar och började på Thoren Framtid. I oktober tillträdde hon som biträdande rektor och har kommit in bra i rollen. Hon är väldigt motiverad att arbeta för barnens bästa möjliga utveckling.  

– Jag tycker verkligen om det familjära. Vi är liten skola där eleverna tar hand om varandra, oavsett om de går i förskolan eller på högstadiet. Alla känner alla, säger hon.

Sofie tycker att en viktig del av skolans arbete är att ta in samhället till skolan för att på bästa sätt förbereda eleverna för framtiden.  

– Vi vill så mycket som möjligt anpassa utbildningen till det verkliga livet. Dels för att öka elevernas förståelse för omvärlden, dels för att rusta dem bättre för framtiden, säger hon.

 

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer