Därför är det bra att besöka skolor på plats

Därför är det bra att besöka skolor på plats

 Dekorativt element
Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en skola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips för då du är på plats på skolan.

Många skolor arrangerar öppet hus, där de bjuder in barn och föräldrar att besöka skolan. Detta är ett bra tillfälle att lära känna skolan bättre samt träffa personal och elever.

På Thoren Framtid Karlstad bjuder vi ofta in till öppet hus, där vi välkomnar intresserade att uppleva vår skola för en stund. Du kan också boka en privat rundvisning, om du hellre vill det. Klicka här för att komma direkt dit!

Se skolans lokaler

Att besöka skolan, exempelvis på öppet hus eller en privat rundvisning, ger dig möjligheten att uppleva skolans inne- och utemiljö själv. Gå runt i lokalerna, spana in klassrummen, gemenskapsytorna och skolgården.

Träffa lärare och elever

På skolan får du chansen att träffa lärare och elever. Passa på att prata med dem. Detta är en grym möjlighet att höra mer om skolan, dess värderingar och undervisningsmetoder.

Hör om skolans profiler

Somliga skolor har särskilda profiler och olika upplägg i pedagogiken. Under ett besök får du höra mer om vad som gör skolan speciell.

På Thoren Framtid får du exempelvis höra mer om vår pedagogiska modell och hur vi förbereder eleverna för framtiden.

Upplev skolans atmosfär

Det finns inget annat sätt att uppleva skolandan, sammanhållningen och den allmänna stämningen på skolan än på plats. Passa på att ta in alla intryck.

Titta på elevprojekt

På många öppna hus ställer skolor ut elevarbeten och projekt. Detta ger en inblick i undervisningen och elevernas prestationer.

Att tänka på

Innan du gästar skolan kan det vara bra att förbereda sig lite. Här är några saker att tänka på inför ett skolbesök:

Förbered dig

Läs på om skolan och skapa dig en första bild av den. Fundera också på vad du är intresserad av. Vad önskar du att en skola ska ha för att ditt barn ska utvecklas och trivas så bra som möjligt?

Ställ frågor

När du väl är på plats, var inte rädd för att ställa frågor. Du har säkert massvis med funderingar om skolan. Det finns som bekant inga dumma frågor.

Följ ditt hjärta  

Lyssna på din magkänsla när du besöker skolan. Den har ofta rätt.

Har du några frågor om öppet hus eller Thoren Framtid Karlstad? Hör av dig här!
 Dekorativt element

Fler nyheter

Fina julinitiativet: Sanna och Lova skapade julklappsträd

Fina julinitiativet: Sanna och Lova skapade julklappsträd

I Karlstad står för närvarande ett träd fullt av julklappar. Om det är Pippi Långstrump som varit på besök och återskapat sitt klassiska julklappsträd? Nej, däremot en elev och elevassistent på Thoren Framtid Karlstad som vill hjälpa folk som har det svårt inför julen.

Läs mer
Digital lösning ska minska matsvinnet på Thoren Framtid Karlstad

Digital lösning ska minska matsvinnet på Thoren Framtid Karlstad

Matsvinnet ska minska och eleverna bli mättare. Nu kan eleverna på Thoren Framtid i Karlstad förbeställa sin skolmat varje vecka via en ny app från skolmatsleverantören MYFOODS.se.

Läs mer
Elever plockar skräp och håller Sverige rent

Elever plockar skräp och håller Sverige rent

Eleverna på Thoren Framtid i Karlstad plockar skräp hela veckan för att Hålla Sverige Rent.

Läs mer