Dikttävling lockar rekordmånga elever

Dikttävling lockar rekordmånga elever

 Dekorativt element
Årets dikttävling på Thoren Framtid Kalmar blev mycket lyckad. Rekordmånga elever skickade in sina fina vårdikter, och längtar redan nu efter att få dra igång nästa tävling.

Det hålls vanligen en skrivartävling på hösten och en på våren. Årets tema var ”vår” och eleverna visade stort engagemang och skickade in många fina bidrag.

Första-, andra- och tredjepristagarna på låg-, mellan- och högstadiet diplomerades och belönades med olika priser.  

Eleverna är alltid delaktiga i att välja teman och uppskattar skrivandet så mycket att de redan nu vill dra igång med nästa tävling. Skolans förhoppning framåt är att kunna ordna fler tillfällen för eleverna att leva ut sin kreativitet.

– Det är oerhört roligt att eleverna är så duktiga och att de skickade in fler bidrag i år än föregående år, säger svensklärare Lejlja Crnkic.  

Lejla Crnkic är lärare i svenska och svenska som andraspråk. Lejla arbetar ständigt för att förankra undervisningen i verkligheten, och anser att svenska i allra högsta grad är ett praktiskt ämne även om många tycker att det är teoritungt. Därför försöker hon uppmuntra eleverna att skriva och skapa.  

– Vi behöver och använder vårt språk hela tiden. Det är alltid levande och därför behövs undervisning som inte bara fokuserar teoretiskt, säger hon.

Bildtext: Stolta pristagare visar upp sina diplom.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer