Efterlängtad renovering av Thoren Framtid i Kalmar

Efterlängtad renovering av Thoren Framtid i Kalmar

 Dekorativt element
Äntligen. Thoren Framtids skollokaler i Kalmar ska renoveras. ​​​​​​​ - Ja, det finns verkligen ett stort behov här, säger rektorn Helene Jonsson.

Thoren Framtid hyr skollokalerna av Kalmar kommun i stadsdelen Oxhagen. Nu har kommunen bestämt sig för att rusta upp lokalerna. Renoveringen av matsalsbyggnaden inleds i februari. Sedan ska huvudbyggnaden renoveras under 2022 och 2023 ska byggnaden med idrottshallen och träslöjdssalen rustas upp.

- Jag har jobbat mycket med lokaler och byggt skolor tidigare och jag kan verkligen intyga att det är enormt slitet här i allt från ventilation till ruttna fönster med mera. Att det nu ska renoveras uppskattas av både elever, föräldrar och personal, säger Helene Jonsson, rektor på Thoren Framtid Kalmar.

Alla elever kommer att kunna gå kvar på skolan under renoveringen, där de använder delar av särskolans före detta lokaler för evakuering under tiden det renoveras. Thoren Framtid hoppas även att man ska få en så kallad multiplan på skolområdet i Oxhagen.

- Vi har inte hört något nytt men vi hoppas på det. Vi har gjort en namninsamling och lämnat in till kommunen. Det här är ett område som man upplever att det inte satsas på, det finns ingen fritidsgård och få bra aktiviteter så en multiplan skulle betyda mycket, säger Helene Jonsson.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer