Elever startade namninsamling för en multiplan

Elever startade namninsamling för en multiplan

 Dekorativt element
För att skapa förändring behöver du vara beredd att ta saken i egna händer. Det har tre fjärdeårselever på Thoren Framtid i Kalmar koll på. De har startat en namninsamling för att få en multiplan i området, något som Sveriges Radio Kalmar har rapporterat om.

Det är inte roligt att spela fotboll eller innebandy på en grusplan. Om du ramlar så kan du göra dig riktigt illa, och få ordentliga skrubbsår. Därför har fjärdeklassarna Abdulaziz Mohammed, Mikail Özturk och Robin Hörlin på Thoren Framtid tagit initiativet till en namninsamling.

De vill ersätta grusplanen på sin skolgård med en funktionell multiplan, vilket skulle kunna öka träningsmöjligheterna i området och göra att eleverna blir mer villiga att ta hand om sin skolgård. Än så länge har de fått in ett hundratal namn i sin insamling, men målet är att få in ännu fler.

Planen är att lämna in namninsamlingen till någon av de som bestämmer i Kalmar, berättade Robin Hörlin för Sveriges Radio Kalmar.

Lyssna på hela inslaget här!

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer