”Fantastiska förutsättningar för utomhuspedagogik”

”Fantastiska förutsättningar för utomhuspedagogik”

 Dekorativt element
Thoren Framtid Kalmar arbetar aktivt med utomhuspedagogik. Friluftsdagar och uteaktiviteter främjar barnens utveckling. Nu kommer ännu mer tid spenderas utomhus. – Vi har fantastiska förutsättningar, säger rektor Helene Jonsson.

Thoren Framtid Kalmar arbetar aktivt med utomhuspedagogik. Friluftsdagar och uteaktiviteter främjar barnens utveckling. Nu kommer ännu mer tid spenderas utomhus.
   – Vi har fantastiska förutsättningar, säger rektor Helene Jonsson.

Syftet med utomhuspedagogik är att främja skolbarnens utveckling, lärande och välmående.
På Thoren Framtid Kalmar får eleverna spendera mycket av sin undervisningstid utomhus.

Denna typ av undervisning är något personalen på skolan strävar efter att utöka.
Till exempel kommer allt mer tid spenderas på Skälby 4H gård, som ligger intill skolan.

På gården får eleverna kunskap om djur, natur och kultur. De får även ökad förståelse för friluftsliv och hur man vårdar och tar hand om naturen.

Rektorn Helene Jonsson berättar att skolan har väldigt bra förutsättningar. Att Skälbygården ligger intill skolan är ett stort plus.

– Vi har fantastiska förutsättningar. Det är både roligt och viktigt att vi spenderar tid utomhus med eleverna, säger hon.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer