Hjälper föräldrarna att sätta gränser

Hjälper föräldrarna att sätta gränser

 Dekorativt element
Det är inte alltid lätt att sätta gränser som förälder, även om de kan vara viktiga för barnens utveckling och framtid. Under ett föräldramöte på Thoren Framtid i Kalmar bestämde därför skolan tillsammans med vårdnadshavarna att skapa gemensamma gränser, något som P4 Kalmar rapporterade om den 30 september.

Tisdagen den 28 september hade Thoren Framtid ett föräldramöte, där ett av målen var att hjälpa föräldrarna att sätta gränser. Det var skolans föräldrar som tog upp tre olika förbättringsområden: mobilanvändandet på skoltid, att vara hemma senast 19.00 och att hjälpa varandra att hålla koll på när någon annans barn befinner sig i riskabla situationer.  

Förhoppningen är att gränserna ska skapa en tryggare, lugnare miljö och att barn som är på väg åt fel håll kan fångas upp snabbare. Thoren Framtids skolkurator, John Heyne, tror att gränserna kan hjälpa skolans elever och vårdnadshavare.

– Vi vet att en framgångsfaktor för att barnen ska lyckas i skolarbetet är att samarbeta med föräldrarna. Föräldrarna är så viktiga för sina barn och det är en så viktig skyddsfaktor att lyckas i skolan, sa han under onsdagen till P4 Kalmar när de gjorde ett inslag om skolans initiativ.

Lyssna här:

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer