Nya rektorn Helene tar med sitt idrottstänk

Nya rektorn Helene tar med sitt idrottstänk

 Dekorativt element
Helene Jonsson på Thoren Framtid Kalmar har varit världsspelare i tennis. Hon brinner för skolutveckling och tar med sig sitt idrottstänk till skolan. Vi pratade med Helene för att ta del av hennes tankar om sin roll.

Helene har jobbat inom skolvärlden i 25 år varav 20 år som skolledare. Nu har hon varit på Thoren Framtid Kalmar i två månader och fått ett bra första intryck. Hon tycker att skolan är väldigt fin och har engagerad personal som ser eleverna.
   
– Jag trivs jättebra direkt. Det är ett fantastiskt klimat här. Vi är en ganska liten skola och man märker att personalen verkligen lägger hela sin energi på att se alla elever, säger Helene.

Det bästa med Helenes nya tjänst är att hon får bedriva skolutveckling mer konkret. Tidigare har hon arbetat övergripande, men nu får hon möjligheten att göra handfasta förändringar närmare eleverna och verksamheten.

– Vi har bra möjligheter för utveckling och det är extra roligt att personalen är engagerade hela vägen vilket skapar goda förutsättningar, säger hon.

Under sina två månader har Helene redan hunnit rekrytera två behöriga lärare. Hon har dessutom infört en ny organisation med en ledningsgrupp och två arbetslag.

Syftet är att få ett växelspel mellan ledningsgruppen och arbetsorganisationerna, vilket skapar större delaktighet och inflytande.

Helene har en idrottsbakgrund med en lång elitsatsning i tennis. Hon spelade i juniorlandslaget under hela sin ungdom, och vann som tolvåring junior-SM. Som bäst var hon rankad på plats 150 i världen i dubbel och ungefär på plats 300 i singel.

Idag är hon fortfarande mycket aktiv med golf, löpning, meditation och yoga. Tänket från idrotten har överförts till skolvärlden där Helene fortfarande arbetar systematisk med tydliga målsättningar.

– Jag tror att jag är en strukturerad person och strävar alltid efter tydliga resultat.

Hon är väldigt nöjd med skolans projekt ”Rörelseglädje” under ledning av Jenny Carlstedt, där man sett att eleverna blir lugnare, gladare och får bättre koncentration.

Det gläder även Helene att skolan utvecklar sin utomhusverksamhet. Eleverna kommer få spendera allt mer tid på Skälby 4H gård, som ligger intill skolan.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer