Pop-up School: Därför lär sig eleverna matematik på en bondgård

Pop-up School: Därför lär sig eleverna matematik på en bondgård

 Dekorativt element
På Thoren Framtid lär sig eleverna inte bara i klassrummen. Ibland flyttas undervisningen istället ut i verkligheten; i en Pop-up School, som vi kallar det. I Kalmar får eleverna därför lära sig matte på 4H-gården i Skälby.

Matematik och bondgårdsdjur: Går det ihop? Absolut!

På Thoren Framtid pågår just nu ett projekt där eleverna får lära sig genom att göra praktiska uppgifter. Lågstadiet och årskurs 4 är först ut att få vara med i Matematikbesök på 4H-gården i Skälby, ett helt nytt projekt inspirerat av 4Hs ledord: Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa.

Istället för att läsa matematikuppgifter, till exempel ”Hur många äpplen finns i träden?” eller ”Hur många getter bor i hagen?”, kan eleverna räkna äpplen och getter på riktigt. Det gör att matematiken får ett verkligt sammanhang och visar hur viktigt det är att kunna göra uträkningar.

Som många projekt på Thoren Framtid är det dessutom ämnesövergripande, eftersom matematik kombineras med naturvetenskap.

– Kunskapsinlärning sker inte bara i klassrummet, utan även i andra miljöer. Detta är ett inkluderande projekt där eleverna får lära genom att göra på ett praktiskt sätt, berättar läraren Jennie Folkesson-Hinkel som ser fram emot att projektet ska kicka igång.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer