Thoren Framtid deltog i årliga eventet Familjelördag

Thoren Framtid deltog i årliga eventet Familjelördag

 Dekorativt element
Lördagen 9/11 deltog Thoren Framtid i Falköping kommuns årliga evenemang "Familjelördag". Familjelördag är enmötesplats för alla i Falköpings kommun oavsett bakgrund och evenemanget ger möjlighet till delaktighet. Alla ska ha möjlighet att delta och därför är det ingen entréavgift. Delaktigheten innebär också att det inte bara är ettarrangemang där besökarna upplever något utan fokus är på att prova på, skapa eller delta i aktiviteter på olika sätt.


Kultur är ett språk som alla förstår, estetiska uttrycksformer används i de olika aktiviteterna som verktyg för att nå en bredare målgrupp. Kulturupplevelser och skapande kan en tillgodogöra sig och delta i oavsett språkbakgrund vilket medför att Familjelördag är ett arrangemang som stärker inkluderingen.

Flera kommunala verksamheter samverkar alltid med lokala föreningar, organisationer och studieförbund i samband med Familjelördagarna. Arrangemangen har olika teman och genomförs på olika platser i Falköpings kommun. Den här gången var temat hållbarhet. 

Thoren Framtid representerades utav tre elever, sexlärare samt två utav ThorenGruppens projektledare/kommunikatörer under Familjelördagen. Tillsammans hade skolan anordnat aktiviteter kopplat till hållbarhet. Besökarna fick exempelvis testa på att tillverka instrument gjort på hållbart material, bland annat toalettrullar och tidningspapper. Besökarna fick vidare spela på instrumenten de tillverkat i en orkester kompad av musikläraren på piano. 

Utöver aktiviteter med koppling tillhållbarhet anordnades det även tävlingar med fina priser. Lyckohjul och "gissa antalet godis i burken" blev populära inslag under Familjelördagen med högt deltagande! 

 

En lyckad dag i Falköping med nya och spännande möten! 

 

 Dekorativt element

Fler nyheter

Skolan lanserar musikvideo till jul – ska lyfta medmänsklighet och mod

Skolan lanserar musikvideo till jul – ska lyfta medmänsklighet och mod

Thoren Framtid i Falköping driver just nu ett digitalt musikprojekt i syfte att lyfta mod och medmänsklighet. Projektet ska mynna ut i en musikvideo, där både elever och lärare medverkar, som lanseras den 13 december.

Läs mer
Hur vi på Thoren Framtid i Falköping förebygger smittspridningen av covid-19

Hur vi på Thoren Framtid i Falköping förebygger smittspridningen av covid-19

På Thoren Framtid i Falköping arbetar vi ständigt med smittförebyggande åtgärder under Coronapandemin.

Läs mer
Karmateachers gör succé på TikTok

Karmateachers gör succé på TikTok

Idéen om att starta Karmateachers tog rejäl fart under en bussresa hem från några inspirerande dagar i Piteå på Thoren Tillsammans 2019. Vi fick möjligheten att träffa Thoren Framtids TikTokstjärnor, Marie och Karin.

Läs mer