Thoren Framtid Kalmar deltar i SciFest: ”En unik möjlighet att väcka elevernas nyfikenhet”

Thoren Framtid Kalmar deltar i SciFest: ”En unik möjlighet att väcka elevernas nyfikenhet”

 Dekorativt element
I vanliga fall utspelar sig SciFest 50 mil från Thoren Framtid i Kalmar. Men i år kommer vetenskapsfestivalen för första gången att vara digital, vilket har gjort det möjligt för skolan att äntligen få delta.

SciFest är en årlig mässa i Uppsala, där elever och allmänheten får medverka i olika workshops och program. Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet står bakom SciFest, som i år kommer att gå av stapeln den 4–10 mars och vara helt digital.

Att den är digital ger en fantastisk möjlighet för skolor som ligger långt bort att delta i den spännande mässan. Läraren Jennie Folkesson-Hinkel är glad över att kunna erbjuda eleverna den här upplevelsen.

– SciFest är en unik möjlighet att väcka elevers nyfikenhet kring aktiviteter anpassade till läroplanen. Eleverna ska få möjlighet att lära sig mer om naturvetenskap och teknik på ett unikt och spännande sätt, säger Jennie.

På Thoren Framtid är digital kunskap och verkligt lärande viktiga delar av utbildningen, och därför passar den digitala vetenskapsmässan perfekt in i konceptet. Det är eleverna på mellanstadiet som kommer att medverka och de har många roliga workshops att se fram emot.

– Några av de workshopsklasserna vi kommer delta i är Labba med mat, Full av energi/vetenskap och teknik, Träffa en Östersjöforskare, Chipspelet och Hur gammal är fisken, berättar läraren Jennie avslutningsvis.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer