Thoren Framtid Kalmar springer för Världens barn

Thoren Framtid Kalmar springer för Världens barn

 Dekorativt element
Eleverna på Thoren Framtid i Kalmar deltog under septembermånadens sista dagar i Världens barn-lopp. Tills skillnad från tidigare år kunde eleverna inte delta i det stora loppet som traditionellt startar utanför Guldfågeln Arena. Istället startade Thoren Framtid en egen insamlingsbössa och arrangerade ett eget lopp för skolans elever.

Under loppet delades eleverna in i låg, mellan och högstadiet för att hålla nere antalet deltagare som sprang samtidigt. Eleverna fick sedan under en timme springa så många varv som de förmådde på den kilometerlånga banan belägen bredvid skolan. För varje varv som eleverna sprang skänktes en krona till den gemensamma Världens barn-bössan.

Det var inte bara elever på plats. P4 Kalmar besökte loppet och deras utsände reporter fick skruva upp tempot för att hänga med eleverna under inspelningen. Tidigare under månaden gjorde P4 Kalmar även ett reportage där läraren Lejla Crnkic berättare mer om initiativet.

Klicka play för att lyssna:

 Dekorativt element

Fler nyheter

Elevernas initiativ blev multisportplan

Elevernas initiativ blev multisportplan

På Thoren Framtid värderas inte bara kunskaper i olika skolämnen högt, utan även elevernas engagemang för att göra en skillnad i samhället. För knappt tre år sedan beslutade en grupp elever från Thoren Framtid Kalmar att påverka sin omvärld. De hade en vision om att skapa en multisportplan – och nyligen fick eleverna se sin dröm bli verklighet när ritningarna till den planerade planen visades.

Läs mer
Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

Elevernas kulturprojekt: lösa dilemma med skådespelare

I mars fick välkomnade Thoren Framtid Kalmar skådespelaren Fabian Hedlund till skolan. På agendan stod en interaktiv föreställning om ett knepigt dilemma – där eleverna fick vara med och bestämma utgången.

Läs mer
Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Välkomna till Thoren Framtids fritidshem!

Här arbetar en engagerad och väl sammansvetsad personalgrupp som verkligen brinner för fritidsverksamheten. Många har arbetat tillsammans i många år, vilket visar på en hög trivsel och nöjdhet, något som också avspeglar sig i verksamheten.

Läs mer